Yoland Collection käsinmaalatut huivit

Yoland Collection käsinmaalatut silkkihuivit ovat kunnianosoitus taiteelle. Jokainen huivi on uniikki ja oma yksilönsä. Yolanda Aluwihare-Holm - taiteilija ja suunnittelija - saa innoituksensa Sri Lankan luonnosta, väreistä ja kulttuurista. Tämän jälkeen tuote tehdään pienissä ryhmissä, missä jokainen on kokenut ja taitava työssään. Nämä työntekijät ovat pääasiassa naispuolisia ja heitä itseäänkin voidaan pitää taiteilijoina.

Aistikas Korut

Cyraine Ilangakoon Laakso oppi harvinaisen Frivolite-pitsin tekemisen isoäidiltään, kun hän oli kahdeksanvuotias.  Tämä on perusta hänen taidokkaisiin tuotteisiinsa tänään.

Vuonna 2009 hän aloitti tekemään pitsisiä lumihiutaleita ja pitsillä koristeltuja kuusenpalloja joulukoristeiksi.  Nykyisin hänellä on myös laaja valikoima Frivolite-pitsikoruja, -koristeita ja käsintehdyt helminauhat, joita hän myy Aistikas-yrityksensä kautta

Toimipiste on Hämeenlinnan Rengossa.

Aistikas myy korujen lisäksi huippulaatuisia käsin tehtyjä silkkituotteita, joita tekee kaksi pientä perheyritystä Sri Lankassa. He opettavat paikallisia naisia ja näin myös työllistävät heitä. 

Barefoot - käsinkudotut silkkihuivit

Barefoot tuotteet tehdään Sri Lankassa. Jokainen tuoteyksilö on suunniteltu Barefootille ja ne tehdään joko työntekijöiden toimesta heidän kotonaan tai paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten toimesta. Ei siis ole olemassa mitään tehtaita eikä tuotantolinjoja. Jokainen työntekijä vastaa lopputuotteensa laadusta. Käsityön taitajamme - kutojat ja ompelijat - opettavat heille taidot ja pyrkimyksen laatuun. Toisin sanoen työntekijämme eivät ole halpoja koneiden korvikkeita. Tämän vuoksi Barefoot tuotanto on hieman hinnakkaampaa, mutta niiden käyttöikä on hyvin pitkä.

 

Työskentelemme lähes pelkästään naisten kanssa, mikä on Barefootin aloittama traditio jo puoli vuosisataa sitten. Työskentelemme pienissä työhuoneissa, joista suurin osa sijaitsee maaseudulla. Työt siis viedään mieluummin tekijöittensä luo kuin odottaisimme heidän viettävän pitkiä aikoja matkustamiseen työpaikalle.

 

Barefoot saa inspiraationsa Sri Lankan luonnosta; maa- ja merimaisemista, kasveista ja eläimistä. Tämä on kauniin väristen ja käytännöllisten tuotteiden perusta. Puuvilla, sillkki ja villa ovat kaikki käsin värjättyjä ja käsin kudottuja.

 

Aistikas

Vehmaistentie 1216
14300 Renko

 050 541 1540
 info@aistikas.fi